Retwist CO-Switch koolmonoxidemelder

De Retwist CO-Switch koolmonoxidemelder is vanaf heden leverbaar en online te bestellen bij Allesveilig.nl. De Retwist CO-Switch is geproduceerd in Nederland met KIWA goedkeuring en voldoet aan de meest recente normering, de NEN 50291-1:2017. Deze innovatieve koolmonoxidemelder beschermt tegen de gevaren van het oplopen van een koolmonoxidevergiftiging.

De CO-Switch monteer je in de buurt van de cv-ketel en vervolgens plaats je de meegeleverde stekker in het stopcontact. Indien er door de Retwist CO-melder verhoogde CO-waarden worden gedetecteerd, slaat de koolmonoxidemelder luid alarm en wordt de stroomtoevoer van de cv-ketel direct onderbroken. De CO-Switch schakelt hiermee de bron uit waardoor de productie van koolmonoxide stopt. Het oplopen van een koolmonoxidevergiftiging wordt hierdoor voorkomen. De ReTwist CO-Switch met schakelstekker is een eenvoudige Plug and Play installatie die werkt in combinatie met de cv-ketel.

Op welke hoogte monteer je de Retwist CO-Switch?

Het advies is om de ReTwist koolmonoxidemelder in een gesloten stookruimte aan het plafond te monteren, op minimaal 30 centimeter afstand van wanden en hoeken. Heeft u geen gesloten stookruimte of is het niet mogelijk om de melder aan het plafond te monteren, dan kunt u de melder het beste op een hoogte van ongeveer 1,40 meter aan de wand installeren. Houdt u hierbij enige afstand ten opzichte van de cv-installatie.

CO-Switch met schakelstekker specificaties:

  • Schakelt bij alarm direct het aangesloten apparaat uit
  • Eenvoudige Plug and Play installatie
  • Geschikt voor gesloten verbrandingstoestellen zoals cv-installaties
  • Voorzien van speciale EU schakelstekker waar ook de stekker van de cv-ketel in gestoken kan worden
  • Dit product is te installeren in een handomdraai en is zeer effectief
  • Made in Holland

Retwist CO-Switch CO-melder schakelt cv-ketel uit

De Retwist CO-melder met schakelstekker werkt anders dan een reguliere koolmonoxidemelder. De CO-Switch schakelt namelijk bij vrijkomende koolmonoxide direct de aangesloten cv-ketel uit. Bij een gewone koolstofmonoxidemelder gebeurt dit niet en slaat de gemonteerde melder enkel alarm waardoor er koolmonoxide blijft vrijkomen. Men heeft bij een alarmmelding de neiging om te gaan kijken waar het alarm vandaan komt en dan betreed je juiste de gevarenzone. Door een CO-Switch koolmonoxidemelder te installeren is het gevaar direct geweken. Dit komt doordat ReTwist CO-melder met behulp van de schakelstekker de cv-installatie die de koolmonoxide produceert na de detectie direct heeft uitgeschakeld.

De ReTwist CO-melder heeft geen batterijen nodig

De CO-Switch met schakelstekker kan je eenvoudig aansluiten op 230v netstroom en is niet voorzien van batterijen die leeg kunnen raken. Deze slimme koolmonoxidemelder wordt volledig geproduceerd in Nederland en voldoet aan alle in Europa gestelde eisen en richtlijnen.