Koolmonoxidemelders

Er zijn koolmonoxidemelders te koop van verschillende merken. Koolmonoxidemelders worden ook CO-melders genoemd en worden gemaakt en geleverd door meerdere fabrikanten. Enkele bekende merken van koolstofmonoxidemelders zijn Ei Electronics, First Alert, Alecto, Honeywell, FireAngel en Kidde. Een koolmonoxidemelder is voorzien van een geïntegreerde CO-sensor die in de fabriek nauwkeurig wordt gekalibreerd zodat de melder op het juiste moment direct alarm slaat. Een koolmonoxidemelder is zelfregulerend en controleert zelfstandig en regelmatig of er verhoogde CO-niveaus in de ruimte aanwezig zijn. CO-melders zijn ook voorzien van een testknop waarmee je de melder zelf met enige regelmaat kunt testen.

Een koolmonoxidemelder kan gevoed worden door een alkaline of lithium batterij. Indien de melder is voorzien van een alkaline batterij dient u deze elke 1 tot 2 jaar te vervangen zodat de melder blijft functioneren. Deze melders zijn ook voorzien van een batterij laag indicator zodat u tijdig wordt gewaarschuwd als de batterij bijna op is. Indien de CO-melder is uitgerust met een geïntegreerde lithium batterij hoeft u de batterij tijdens de technische levensduur van de melder nooit te vervangen. De lithium batterij gaat dan namelijk net zo lang mee als de koolmonoxidemelder zelf, dit kan afhankelijk van het merk en type variëren van 7 tot 10 jaar. Er zijn ook melders te koop die kunnen worden aangesloten op het lichtnet deze CO-melders zijn ook voorzien van een back-up batterij zodat de melder ook blijft functioneren als de stroom uitvalt.

Een koolmonoxide melder werkt als volgt; de CO-melder meet regelmatig of er verhoogde hoeveelheden koolmonoxide in een ruimte aanwezig zijn. Tegelijkertijd controleert de melder wat de duur van de blootstelling is in verhouding tot de concentratie van de eventueel aanwezige koolmonoxide. De CO-melder is zo geprogrammeerd dat deze vroegtijdig alarm slaat voordat het verhoogde koolmonoxide niveau gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. Zo hebt u ruimer de tijd om in actie te komen en de ruimte of het huis te verlaten.  Er zijn ook CO-melders te koop die zijn uitgerust met een display zodat u verhoogde koolmonoxide waarden kunt aflezen. Koop enkel koolmonoxidemelders die voldoen aan de EN 50291. Dit is de Europese norm voor CO-melders waarin is vastgelegd dat een melder voldoet aan alle gestelde eisen en richtlijnen.

Een koolmonoxidemelder van goede kwaliteit kunt u online bestellen bij een betrouwbare webwinkel. De bekendste en beste merken kunt u hier veelal voor gunstige prijzen aanschaffen. Enkele bekende webshops zijn.

Allesveilig.nl

Dit een webwinkel met een ruim aanbod koolmonoxidemelders van alle bekende merken. Naast CO-melders kunt u hier ook andere beveiligingsproducten aanschaffen zoals rookmelders, brandblussers, vluchtladders, kluizen of alarmsystemen.

Rookmeldershop.nl

Bij Rookmeldershop.nl kan je terecht voor gecertificeerde rookmelders. Daarnaast is deze webshop ook gespecialiseerd leverancier van koolmonoxidemelders. Je kunt er terecht voor alle -A-merken die producten aanbieden op het gebied van brandveiligheid. Op deze site is ook veel informatie terug te vinden over de verschillende merken en type CO-melders die te koop zijn.

Koolmonoxidemelder.nl

Op Koolmonoxidemelder.nl kan je terecht voor alle soorten gevarenmelders en andere veiligheidsproducten. Deze webwinkel verkoopt alle bekende en goedgekeurde CO-melders.

In onderstaande film kan je kijken hoe het productieproces van een koolmonoxidemelder verloopt.

Productieproces koolmonoxidemelders